ZERO WASRE AND RECYCLING”
(SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM)
ERASMUS+ AB OKUL ORTAKLIĞI PROJEMİZDE EV SAHİBİYİZ.
Polonya, Yunanistan ve Bulgaristan’daki lise ve dengi okullar ile yürütmekte olduğumuz Erasmus+ KA210 SCH okul ortaklığı projemizde 25-29 Kasım 2024 tarihleri arasında Lütfi Ege Anadolu Lisesi olarak ev sahibi rolünde proje etkinliklerini okulumuzda ve şehrimizde güzel bir enerji, heyecan ve ekip ruhuyla gerçekleştirdik.
Ortak okullarımızın öğrencilerinin okulumuz öğrencileri tarafından ağırlanması, kültürel paylaşımlar, eğitim öğretim anlamında iyi uygulamaların paylaşımının en üst seviyede olduğu faaliyetlerimizden ortaklarımız son derece memnun kaldıklarını ifade ettiler.
Projemizin 1. ve 2 .hareketliliği geçtiğimiz aylarda Bulgaristan Sofya’da ve Yunanistan/ Mesolongi de gerçekleşmiştir. Projemizin bu 3. Hareketliliğine Lütfi Ege Anadolu Lisesi olarak ev sahipliği yapmaktayız. Ulus ötesi hareketliliklere 4 er öğrenci 2 şer öğretmen olarak her ülkeden katılım sağlanmaktadır. 25-29 Kasım 2024 tarihleri arasında okulumuz Sanat sınıfında, kimya ve biyoloji laboratuvarlarında bazı geri dönüşüm atölyeleri gerçekleşmiştir. Ayrıca, Denizli ve Türk kültürünü tanıttığımız Kültür Festivali, minikonser, geleneksel oyunlar, beyin fırtınaları, paneller, değerlendirme toplantıları, eTwinning çalışmaları değerlendirmesi, çevre temalı ortak Taboo oyunu oluşturulması, Seyir Tepesinde Gala yemeği, geleneksel halk danslarının gösterimi, Pamukkale-Hierapolis rehberli gezisi, Kaleiçi, Bayramyeri, Çınar rehberli gezisi, ilçe mem ve kaymakamlık ziyareti ile proje yaygınlaştırma faaliyeti, Belediye’nin atık getirme merkezine ve Pet Cafe’ sine ziyaret vb. düzenlenmiştir.
Öğrencilerimizde çevreyi koruma bilinci oluşturmak, iklim değişikliği ile mücadele becerileri kazandırmak noktasında AB okullarındaki iyi uygulamaların paylaşımını sağlamaktır.
· Çöplerin nasıl ayrıştırılması gerektiği ve geri dönüşümünde ortak ülkelerin uygulamaları ve başarıları
· Sürdürülebilir tarım ve hayvancılık- kompost yapımı, temiz tarım uygulamaları vb.
· Yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının tanıtılması ve kullanımının teşviki
· Günlük hayatta enerji tasarrufu sağlama yolları
· Geri dönüşüm ve ileri dönüşüm kapsamında sanat, kimya, biyoloji ve STEAM etkinlikleri
proje boyunca üzerinde durulan bazı konulardır.
Erasmus+ programı tarafından fonlanan bu projede gerçekleşen ülke ziyaretleri ile ortak ülkelerin kültürel değerlerinin paylaşılması, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yabancı dil becerilerinin iyileşmesi sağlanmaktadır.
Adres:
Selçuk Bey Mah. 509. Sok. No 2 MERKEZEFENDİ / DENİZLİ
Telefon
2583610195